Menu

Hieronder kunt u velen recepten vinden in combinatie met de producten van Kiooms.

Heeft u zelf een lekker recept mail deze dan alleen via deze link naar ons dan plaatsen wij deze op onze webshop. (druk dan op het rode woordje mail)

Wilt u direct naar de pagina met alle Kiooms producten om te bestellen, voor informatie over de producten of over de leverancier/fabrikant, druk dan op de rode tekst. 

Onderin die pagina kunt u alle producten vinden en kunt u eventueel direct een bestelling plaatsen.


Spinaziesalade met warme geitenkaas en Kiooms mosterd dressing.

Voor 4 personen

De ingrediënten spinazie, geitenkaas en bacon zijn een klassieke combinatie. Om de salade net iets specialer te maken, wordt in dit recept de geitenkaas warm opgediend.

200 gr geitenkaas4 snee bruin stokbrood
4 open handen spinazie8 kleine plakjes bacon
 8 el mosterddressing2 el pijnboompitten

 

Bak zonder boter de bacon in een pan knapperig; laat ‘m uitlekken op keukenpapier. Snijd de geitenkaas in 4 gelijke plakken. Rooster de plakken (2-3 min) onder een voorverwarmde grill tot ze goudbruin zijn. Snijd intussen het stokbrood, rooster de sneetjes 1 min aan elke kant lichtbruin.

Leg op elk bord een open hand spinazie, daarop de pijnboompitten, twee plakjes bacon en een snee geroosterd stokbrood. Leg de warme geitenkaas op het brood, sprenkel per bord 2 el mosterddressing erover en dien de salade warm op.


Griekse salade met knoflook dressing

Voor 4 personen

Een frisse salade die geschikt is om te serveren bij een barbecue of bij een vleesmaaltijd.

2 gele paprika’s, in blokjes2 el zwarte olijven, ontpit in stukjes
4 middelgrote rijpe tomaten, in blokjes snijden2 el groene olijven, ontpit in stukjes
1 krop veldsla, in stukjes scheuren250 gr fetakaas, in blokjes
1 komkommer geschild, zaadjes verwijderen en
in blokjes snijden
8 el knoflookdressing

 

Voeg in een schaal de gesneden ingrediënten bij elkaar. Schenk de knoflookdressing over de salade en meng deze er goed door. Naar smaak zout en peper toevoegen.


Spinaziesalade met aardbeien en pijnboompitten en de frambozen dressing

Voor 4 personen

Verse aardbeien en groene bladsla passen goed bij elkaar. De zoetzure smaak van de frambozendressing maakt de salade wat sappiger.

4 open handen spinazie1 komkommer
300 gr aardbeien, in vieren snijden4 el pijnboompitten
1/2 bosje verse kervel 8 el frambozendressing

 

Schil de komkommer, schep de zaadjes eruit en snijd ‘m in blokjes. Voeg de spinazie, komkommer, aardbeien en pijnboompitten bij elkaar. Besprenkel de salade met de frambozendressing. Garneer voor het opdienen de salade met kervel.


Krulandijvie met blauwe kaas en bacon en uiteraard de blauwe kaas dressing

Voor 4 personen

De combinatie van bacon met de blauwe kaas geeft de salade een pittige en een licht zoute smaak.

1 krop krulandijvie8 dunne plakken stokbrood
100 g blauwe kaas, verkruimeld 8 el blauwe kaasdressing
 4 plakken bacon 

 

Rooster de plakken stokbrood (2-3 min) onder een voorverwarmde grill tot ze goudbruin zijn.

De gewassen krulandijvie droog deppen en in kleine stukjes scheuren. Leg op elk bord een à twee open handen andijvie. Snijd de baconplakken door de helft en bak ze knapperig en bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi de kaas over de sla en verdeel de bacon. Druppel de blauwe kaasdressing erover en dien de salade op met de plakken stokbrood.


Tomaat en mozzarellasalade met rode wijn dressing

Voor 4 personen

Een frisse salade die geschikt is om te serveren bij een Italiaanse maaltijd of bij een vleesmaaltijd.

5 middelgrote rijpe tomaten, in blokjes snijden2 el zwarte olijven, ontpit in stukjes
1 krop veldsla, in stukjes scheuren2 el groene olijven, ontpit in stukjes
250 gr mozzarella , in blokjes8 el rode wijndressing

 

Voeg in een schaal de gesneden ingrediënten bij elkaar. Schenk de rode wijndressing over de salade en meng deze goed. Indien nodig naar smaak zout en peper toevoegen. De mozzarella kan voor een sterkere zoute smaak worden vervangen door feta.


Koude pastasalade met groente en witte wijn dressing

Voor 4 personen

Om de salade meer kleur te geven, hebben wij voor de driekleurige fusilli pasta gekozen. De pasta geeft samen met de groente een mooie kleurencombinatie.

400 g driekleurige fusilli1 selderijsteel, in plakjes
125 g sperziebonen50 g zwarte olijven, ontpit in stukjes
1 rode paprika, in blokjes8 el witte wijnazijndressing

 

Kook de fusilli in gezouten water beetgaar en giet deze af. Kook in een andere pan de sperziebonen (4 min) en voeg na 2 min de stukjes selderij toe. Spoel de groente af met koud water om het kookproces te laten stoppen. Giet de groente af en snijd de sperziebonen doormidden.

Voeg in een schaal de ingrediënten bij elkaar en schenk de witte wijnazijndressing erover. Laat de salade ongeveer 15 min staan, om de smaak van de dressing in te laten werken. Proef de salade en voeg naar smaak zout en peper toe.


Komkommersalade met Gravlak dille saus

Voor 4 personen

Men kent veel varianten op de klassieke komkommersalade. Kiooms heeft zijn eigen variant gemaakt.

1 komkommer
1 lente ui
8 el gravlaks dille saus
1 kleine hand verse dille, in kleine stukjes

 

Schil de komkommer en snijd ‘m met een dunschiller in lange repen. Verdeel de reepjes over vier schaaltjes. Zet de schalen in de diepvries (20 min), tot de repen hard beginnen te worden. Haal de komkommer uit de diepvries, giet de gravlaks-dillesaus erover. Garneer de salade met verse dille om het kruid te accentueren.


Frisse en gezonde salade met de Kiooms Aardbeien dressing op basis van olijfolie en witte balsamico.

Ready to eat avocado's, ruccola sla, geroosterde pijnboompitjes, verse aardbeien en stukjes gebakken of gegrilde kipfilet. Daarover een scheutje van deze frisse dressing. En smullen maar!


Zomerse aardappelsalade met Kiooms mosterddressing (lunch- of buffetgerecht, 4 personen)

700 gr. geschrapte krielaardappeltjes, 150 gr. salami in plakken van ca. 1 cm dik, 4 middelgrote augurken, 2 el. zoetzure zilveruitjes, 1 appel, bijv. Granny Smith of Royal Gala, ca. 5 el. Kiooms culinaire mosterddressing, zakje veldsla (ca. 75 gr.), 100 gr. cherrytomaatjes, 4 hardgekookte eieren, 4 takjes peterselie

Krieltjes evt. met wat zout gaarkoken en af laten koelen.  Salami in kleine blokjes snijden en augurken in plakjes. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden. Aardappeltjes omscheppen met salami, augurken, appel, zilveruitjes en de mosterddressing. Minimaal 2 uur in de koelkast koud laten worden. Pel ondertussen de eieren en snijd ze in de lengte in parten. Halveer de cherrytomaatjes. Was de peterselie en trek die van de steeltjes. Leg de veldsla langs de randen van een ondiepe schaal. Schep de aardappelsalade in het midden. Garneer met de partjes ei, de halve cherrytomaatjes en de toefjes peterselie.


Gevulde shoarmabroodjes met avocado en Kiooms Mosterddressing (lunchgerecht, 4 personen)
4 shoarmabroodjes, ca. 100 gr. gesneden ijsbergsla, 150 gr. kipfilet, zout en peper, 1 tl. paprikapoeder, 1 rode ui, 1 gele paprika, 1 rijpe avocado, 1 bosuitje, 2 el. Kiooms culinaire mosterddressing, 1 teentje knoflook, 8 sprietjes bieslook.

Kipfilet in 10 minuten gaarkoken. In stukjes snijden en bestrooien met zout, peper en paprikapoeder. Goed omscheppen en af laten koelen. Paprika wassen, halveren, van zaadlijsten ontdoen en in blokjes snijden. Rode ui pellen en zeer fijn hakken. Bieslook fijnknippen. Avocado schillen en halveren en de pit verwijderen. Met mosterddressing pureren tot een mooie, gladde saus. Bosuitje in dunne ringetjes snijden en door de saus roeren. Knoflook pellen en boven de saus uitpersen. Goed doorroeren. Eventueel op smaak brengen met wat zout. IJsbergsla, kipfilet, rode ui en paprika door elkaar roeren. Shoarmabroodjes circa 2 minuten in de oven roosteren (200°C). Broodjes halveren en vullen met de kipfiletsalade. Rijkelijk overgieten met avocado-mosterdsaus en garneren met de fijngesneden bieslook.


Stamppot rauwe andijvie met Kiooms mosterddressing  (hoofdgerecht, 4 personen)
1 kilo kruimige aardappels, struik andijvie van ca. 400 gr., 125 gr. magere spekreepjes, ca. 6 el. Kiooms culinaire mosterddressing, peper en zout

Aardappels met wat zout gaarkoken. Andijvie goed wassen en in smalle reepjes snijden. Spek zachtjes in eigen vet uitbakken. Stamp de aardappels met de dressing tot een mooie puree, voeg eventueel nog wat dressing toe. Voeg de spekjes toe. Warm de puree nog even goed door en roer er dan snel de andijvie door. Direct serveren met bijvoorbeeld een lekker balletje gehakt.


Pistache-gehaktballetjes met Kiooms knoflook-roomsaus (borrelhapje)
500 gr. rundergehakt, 50 gr. gepelde pistachenootjes, 4 takjes munt, 1 teentje knoflook, halve theelepel gemberpoeder, peper en zout, 3 el. olie, 125 ml. crème fraiche, 2 el. Kiooms culinaire knoflookdressing

Pistachenootjes fijnhakken. Blaadjes van 2 takjes munt fijnknippen. Knoflook pellen en uitpersen. Gehakt mengen met pistachenoten, munt, knoflook, gemberpoeder, peper en zout. Hiervan ca. 30 kleine balletjes vormen.In braadpan olie verhitten en in ca. 10 min. gehaktballetjes rondom bruin bakken.Crème fraiche met de knoflookdressing goed mengen. Blaadjes van de andere 2 takjes munt hierboven fijnknippen en door de saus roeren.


Pastasalade met gerookte zalm en Kiooms knoflookdressing (hoofdgerecht, 4 personen)
2 zakjes waterkers à 75 gr., 300 gr. fusilli tricolore, 400 gr. gerookte zalm, 400 gr. sperziebonen, 8 gedroogde tomaatjes op olie, bosje verse peterselie, 4 à 5 el. Kiooms culinaire knoflookdressing

Fusilli volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Sperziebonen beetgaar koken. Zalm in kleine stukjes snijden. Gedroogde tomaatjes in smalle reepjes snijden. Peterselie van steeltjes verwijderen en fijn knippen. 1 el. achterhouden. Lauwwarme fusilli omscheppen met sperziebonen, stukjes zalm, tomaatreepjes en peterselie. Knoflookdressing erdoor roeren. Waterkers verdelen over vier borden. Pastasalade op de waterkers scheppen. Garneren met de achtergehouden peterselie.


Komkommersalade met pittige Kiooms knoflookdressing (bijgerecht, 4 personen)
2 komkommers, 4 takjes koriander, 1 rode ui, 1 rode peper, 1 el. thaise vissaus, 2 el. Kiooms culinaire knoflookdressing

Komkommers wassen en in de lengte halveren. Zaden verwijderen en komkommer in blokjes snijden. Ui pellen, in de lengte halveren en nogmaals in de lengte in dunne plakjes snijden. Korianderblaadjes van takjes verwijderen en grof knippen. Komkommer, ui en koriander mengen. Voor dressing rode peper wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. Pepers heel fijn snijden (let op voor je ogen) Knoflookdressing goed mengen met thaise vissaus en rode peper. Omscheppen met de komkommersalade


Witlofsalade met Kiooms frambozendressing (voor- of bijgerecht, 4 personen)
3 struikjes witlof, stukje (ca.150 gr) gerookte kipfilet, 1 Granny Smith appel, 100 gr. Kernhem kaas, 2 lente-uitjes, 50 gr. walnoten, ca. 4 el. Kiooms culinaire frambozendressing

Bittere kern uit de onderkant van de witlofstruikjes verwijderen, struikjes wassen en in brede ringen snijden. Kipfilet met een scherp mesje in dunne plakjes snijden. Korst van de Kernhem kaas verwijderen en kaas in blokjes snijden. Appel wassen, doorsnijden en klokhuis verwijderen. In smalle partjes snijden. Bosuitjes fijnhakken. Walnoten halveren. Mengen: witlof, kipfilet, Kernhem kaas en appel. Voorzichtig omscheppen met de dressing. Garneren met bosuitjes en walnoten.


Pittige koolsalade met Kiooms frambozendressing (voor- of bijgerecht, 4 personen)
100 gr. taugé, zak (ca. 300 gr.) fijn gesneden witte kool, 2 bosuitjes, 1 rood pepertje, 1 el. zonnebloemolie, 100 gr. cashewnoten, 125 gr. roze garnalen, ca. 4 el. Kiooms culinaire frambozendressing, 2 takjes koriander
Taugé en witte kool in een vergiet wassen. 1 liter water koken en dit over het taugé-koolmengsel gieten. Enkele minuten laten staan, dan koud afspoelen en goed laten uitlekken, evt. drogen in een slacentrifuge. Bosuitjes in ringetjes snijden, pepertje in de lengte halveren, van zaadlijsten ontdoen en zeer fijn hakken. Zonnebloemolie verhitten. Bosui en rode peper zachtjes ca. 2 min. in de olie smoren. Cashewnoten grof hakken. Garnalen afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Koriander van steeltjes halen, wassen en fijnknippen.In een brede kom taugé en witte kool, bosui en rode peper, garnalen en cashewnoten omscheppen met de frambozendressing. Bestrooien met de fijngesneden koriander.


 

© 2014 - 2017 De SmaakBeleving, keuze uit meer dan 1200 producten! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel