Ghee Selon Beendhi (Koe)
Artikelnummer: M - 101668 / 6 Zie totale AssortimentGhee kan tot hogere temperaturen verhit worden dan boter en wordt in India onder andere gebruikt om te frituren en te braden.
Anders dan bij het maken van geklaarde boter, waarbij het vocht van het botervet wordt gescheiden door het smelten en weer laten afkoelen van de boter waarna het op het water drijvende botervet afgeschept kan worden, wordt voor het verkrijgen van ghee de boter langer verhit boven een verkleinde gasvlam.
Net zo lang tot al het water verdampt is en de boter nog niet gebruind.
De melkproteïnen van de boter zijn gezonken naar de bodem van de pan. Door die langere verhitting krijgt ghee zijn typische nootachtige aroma. Ghee kan tot 250 °C worden verhit en gaat dan pas haar moleculen afbreken. Bij andere producten en oliën is dat al bij 200 °C.
Vragen? Bel ons op 040-2425485 of Mail ons: | bestellingen@DeSmaakBeleving.nl |
---|---|
Inhoud | 145 gram |