Sartori Marani Bianco Veronese (Italië)

Artikelnummer: MON - 770378 / 6
Vorige Artikel 14 van 49 Volgende
€ 10,95 (inclusief BTW)

Afkomstig van de steile hellingen rond Soave.

Na met de hand te zijn geoogst laat men de druiven 40 dagen licht indrogen. Daarna worden ze geperst, de schilletjes blijven nog kort in contact met de gekoelde most en vervolgens wordt de most vergist, deels op eikenhouten vaten. Daarna 6-7 maanden rijping op de fijne lie.

Helder fonkelend geel van kleur.

In de geur rijke aroma's van rijp fruit en een vleugje honing.

In de mond weelderig met een lange afdronk met minerale tonen; de vulkanische bodem van Soave komt hier tot uitdrukking.

 

Over het wijnhuis Sartori di Verona

Wat eind 19e eeuw begon met een eigen wijngaard van Pietro Sartori om zijn hotel van goede wijn te voorzien is in vier generaties uitgegroeid tot één van de belangrijkste wijnproducenten van Veneto: Sartori di Verona. Nog altijd gevestigd op het familiewijngoed in Negrar, in het hart van Valpolicella Classico, heeft de export een grote vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

Het bedrijf bezit in alle bekende classico-zones wijngaarden en heeft bovendien een aantal bijzondere topwijnen uit individuele wijngaarden. Samen met de bekende oenoloog Franco Barnabei beheert men de groei van de druiven in de wijngaarden en de vinificatie van de wijn.

De stijl van Sartori variëert van klassiek gerijpt tot modern en jeugdig, van verfrissend droog tot rijk en intens. Tot de hoogtepunten van Sartori behoren ongetwijfeld de verrukkelijke ‘Regolo’, een fraaie Ripasso en de uitgesproken Amarone della Valpolicella. Deze wijnen worden tot de top van Italië gerekend.

Land van herkomst: Italië

Wijnhuis: Sartori di Verona

Druiven: Garganega

Jaargang: 2020

Alcohol: 13,5 %

Serveertemperatuur: 10-12 graden

Smaak: Droog

Houtlagering: Deels 6-7 maanden

Gerechten: Pasta's met romige saus, wit vlees, vis van de grill. 

 

Vragen? Mail ons: info@DeSmaakBeleving.nl
Inhoud 750 ml.
© 2014 - 2023 De SmaakBeleving | sitemap | rss