Natuurlijk Natuurlijk Bakzout

Artikelnummer: NN.D1500
Vorige Artikel 25 van 34 Volgende
€ 1,99 (inclusief BTW)

Bakzout, ook bekend als baking soda en als natriumbicarbonaat, wordt gebruikt als rijsmiddel bij het bakken van koekjes, brood (soda bread) en cake.

Tijdens het bakken reageert het met andere ingrediënten en komt er koolstofdioxide vrij die ervoor zorgen dat het te bakken product luchtig wordt. De zure ingrediënten die deze reactie veroorzaken zijn onder andere: wijnsteenzuur, citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao, azijn en honing.

Bakzout kan als vervanging gebruikt worden voor bakpoeder, mits er voldoende zure ingrediënten in het recept gebruikt worden.

De meeste bakpoeders bevatten bakzout gecombineerd met wijnsteenzuur.

 

Vragen? Mail ons: info@DeSmaakBeleving.nl
Ingrediënten: natriumbicarbonaat
Inhoud 100 gram
© 2014 - 2022 De SmaakBeleving, ruim 3500 producten! | sitemap | rss